მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  თებერვალი 2012  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2012 » თებერვალი » 3 » ნიგვზის ტორტი
17:32
ნიგვზის ტორტი


ნიგვზის ტორტი

 

მასალა:

ფირფიტა:

პურის ფქვილი 3 ს/კ.

კარაქი (ოთახის ტემპერატურის) 50გრ.

არაჟანი 3 ს/კ.

სოდა 0,5 ჩ/კ.

ძმარი 0,5 ჩ/კ.

კაკაო 2 ს/კ.

კვერცხი 2ც.

 

შიგთავსი:

მიწის თხილი 50გრ.

ნუში 50გრ.

ნიგოზი 50გრ.

რძე 2 ჭიქა

შაქარი 1 ჭიქა

 

მინანქარი (გლაზური):

შაქარი 5 ს/კ.

კაკაო 2 ს/კ.

რძე 5 ს/კ.

კარაქი 30გრ.

ვანილი გემოვნებით.

 

მომზადება:

ფირფიტის მომზადება:

კარაქი, შაქრი, კაკაო და კვერცხი ავთქვიფოთ მიქსერით, შემდეგ დავამატოთ სოდა ძმრით ათქვეფილი, არაჟანი, ფქვილი და კვალავ ავთქვიფოთ ერთიანი მასის მიღებამდე. გამოსაცხობ ფორმას წავუსვათ ზეთი, მოვაყაროთ მანანის ბურღული, ჩავასხათ მასში მომზადებული ცომი და გამოვაცხოთ 160* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში დაახლოებით 20–25 წუთის განმავლობაში. (პირველი 15 წუთი არღუმელის კარი არ გამოვაღოთ).

 

შიგთავსის მომზადება:

ნიგოზი, ნუში და მიწის თხილი მოვხალოთ ტაფაზე, შემდეგ დავჭრათ. ქვაბში ავადუღოთ რძე, დავამატოთ შაქარი და ვხარშოთ ნელ ცეცხლზე 30 წუთი, განუწყვეტლივ ვურიოთ, შემდეგ გადმოვდგათ გაზქურიდან ცოტა გავაცივოთ, დავამატოთ მოხალული ნუში, ნიგოზი, მიწის თხილი და კარაგად ავურიოთ.

 

მინანქარის (გლაზურის) მომზადება:

შაქარს დავამატოთ კაკო, რძე, კარაქი, დავდგათ გაზქურაზე და ვადუღოთ შესქელებამდე, შემდეგ გადმოვდგათ გაზქურიდან და ავურიოთ ვანილი.

 

ტორტის აწყობა:

ფირფიტაზე მოვათავსოთ ნიგვზიანი მასა და მოვასხათ მინანქარი. გავაჩეროთ 1–2 საათი.

კატეგორია: ტორტები | ნანახია: 2329 | დაამატა: natia | ტეგები: ნიგვზის ტორტი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: