ნიგვზის სამკუთხედები
მასალა:
ცომი:
ხაჭო 200გრ.
მარგარინი 200გრ.
პურის ფქვილი 2 ჭიქა
ვანილი გემოვნებით.
შიგთავსი:
გამდნარი მარგარინი 150გრ.
შაქარი და გატარებული ნიგოზი გემოვნებით.
წასასმელად:
2ც. კვერცხის გული წყალში გახსნილი.
მომზადება:
ხაჭოს დავამატოთ დარბილებული მარგარინი, ფქვილი, ვანილი და მოვზილოთ
ცომი. მომზადებული ცომი 1 საათით შევინახოთ მაცივარში (საყინულეში), შემდეგ ცომი
გამოვიღოთ მაცივრიდან და გავყოთ 6 ნაწილად, ერთი ნაწილი გავაბრტყელოთ თხლად
წავუსვათ გამდნარი მარგარინი, მოვაყაროთ შაქარი, შემდეგ ნიგოზი, გადავახვიოთ
რულეტისებურად და დავჭრათ სასურველი ზომის ნაჭრებად (დარჩენილი ცომის ხუთივე
ნაწილიც მოვამზადოთ ასევე), დავაწყოთ პერგამეტდაფარებულ გამოსაცხობ ფორმაზე,
თითოეულ ნაჭერს წავუსვათ ათქვეფილი კვერცხის გული და გამოვაცხოთ აირღუმელში.
|