მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  მარტი 2012  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1361
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 2
სტუმარი: 2
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2012 » მარტი » 23 » ლობიოს ტოლმა (სამარხვო)
18:45
ლობიოს ტოლმა (სამარხვო)


ლობიოს ტოლმა (სამარხვო)

 

მასალა:

კომბოსტო 2 თავი

 

შიგთავსი:

მუხუდო 1 ჭიქა

ლობიო 2 ჭიქა

ბრინჯი 1 ჭიქა

ხახვი 500გრ.

ოხრახუში, კამა, შავი პილპილი და მარილი გემოვნებით.

ტომატ პასტა 1–2 ს/კ.

ზეთი შესაწვავად.

 

სოუსი:

ხახვი 3–4 თავი

ტომატ–პასტა 3–4 ს/კ.

წყალი 3–4 ჭიქა ან რამდენიც დასჭირდება

მარილი გემოვნებით

ზეთი შესაწვავად.

 

მომზადება:

კომბოსტო დავშალოთ ფოთლებად (თითოეულ ფოთოლს მაგარი ნაწილი მოვაჭრათ) და მოვწალოთ ადუღებულ წყალში, დარბილებამდე, შემდეგ თითოეულ ფოთოლში გადავახვიოთ მომზადებული ფარში, ჩავაწყოთ ქვაბში, დავასხათ მომზადებული სოუსი (სოუსი უნდა ფარავდეს ტოლმას) დავდგათ გაზქურაზე და ვხარშოთ მომზადებამდე.

 

შიგთავსის მომზადება:

ლობიოს და მუხუდოს დავასხათ ცხელი წყალი და გავაჩეროთ ერთი ღამით. დილით ორივე მოვხარშოთ ცალ–ცალკე ნახევრად, შემდეგ წყალი გადავწუროთ, ლობიო და მუხუდო შევურიოთ ერთმანეთს და კარგად ჩავჭყლიტოთ, დავამატოთ ნახევრად მოხარშული ბრინჯი, წვრილად დაჭრილი მწვანილები, ასევე წვრილად დაჭრილი და ზეთში მოთუშული ხახვი, მოვაყაროთ მარილი, პილპილი, მოვასხათ ტომატი და კარგად ავურიოთ.

 

სოუსის მომზადება:

ხახვი დავჭრათ წვრილად და მოვთუშოთ ზეთში, დავამატოთ ტომატ–პასტა, მარილი, ვთუშოთ 2–3 წუთი, შემდეგ დავასხათ წყალი და როდესც წამოდუღდება მოვასხათ ტოლმას.

კატეგორია: სამარხვო კერძები | ნანახია: 3636 | დაამატა: natia | ტეგები: ლობიოს ტოლმა (სამარხვო) | რეიტინგი: 1.0/1
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: