ქოქოსის კექსი
(სამარხვო)
მასალა:
პურის ფქვილი 200გრ.
ფორთოხლის წვენი 150გრ.
ფორთოხლის ცედრა (გახეხილი კანი) 1 ჩ/კ.
მცენარეული ზეთი 80გრ.
შაქარი 110გრ.
ქოქოსის ფანტელები 50გრ.
გამაფხვირებელი 1 ჩ/კ.
სქელი მურაბა (ღია ფერის–გარგრის ან ფორთოხლის და ა.შ.) 2 ს/კ.
შაქარის პუდრა გემოვნებით.
მომზადება:
ფორთოხლის წვენს დავამატოთ ზეთი, ფორთოხლის ცედრა, მურაბა, შაქარი,
ქოქოსის ფანტელები, გამაფხვიერებელი, ფქვილი და კარგად ავურიოთ. მომზადებული მასა
ჩავასხათ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაში და გამოვაცხოთ 180* ტემპერატურაზე
გაცხელებულ აირღუმელში 35–40 წუთის განმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ მოვაყაროთ
შაქრის პუდრა.
|