ქიშმიშის და ნიგვზის
პეროგი (სამარხვო)
მასალა:
პურის ფქვილი 1 ჭიქა
გახეხილი სტაფილო 1 ჭიქა
შაქარი 1 ჭიქა
გატრებული ნიგოზი 1 ჭიქა
ქიშმიში 1 ჭიქა
ვანილი 1 ჩ/კ.
სოდა 0,5 ჩ/კ.
მომზადება:
გახეხილ სტაფილოს დავმატოთ შაქარი, კარგად ავურიოთ და გავაჩეროთ 20
წუთი. 20 წუთის შემდეგ დავამტოთ სოდა, ვანილი,
ქიშმიში, ფქვილი, გატერებული ნიგოზი კარაგდ ავურიოთ, მოვათავსოთ
ცხიმწასმულ, ფორმაზე და გამოვაცხოთ აირღუმელში.
|