კუბური პეროგი
მასალა:
პურის ფქვილი 400გრ.
კარაქი 250გრ.
რძე 100მლ.
ცოტა მარილი
შიგთავსი:
ყველი 500გრ.
კვერცხის გული (ყვითრი) 4ც.
ნიორი და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
ფქვილს დავამატოთ მარილი, გამდნარი კარაქი და
კარგად ავურიოთ ერთიანი მასის მიღებამდე, შემდეგ დავამატოთ რძე და მოვზილოთ ცომი.
მომზადებული ცომი შევდოთ მაცივარში (საყინულეში) 30 წუთით, შემდეგ ცომი გამოვიღოთ
მაცივრიდან, გავაბრტყელოთ თხლად, გადავიტანოთ გამოსაცხობ ფორმაზე, ცომის ზედაპირზე
თანაბრად გადავანწილოთ მომზადებული შიგთავსი, შევდგათ 180* ტემპერატურაზე
გაცხელებულ აირღუმელში და ვაცხოთ დაახლოებით 30 წუთის განმავლობაში.
შიგთავსის
მომზადება:
ყველი გავხეხოთ, დავამატოთ დანაყილი ნიორი, მარილი,
ათქვეფილი კვერცხის გული და კარგად ავურიოთ.
|