კომბოსტო სოკოთი
(სამარხვო)
მასალა:
კომბოსტო 1კგ.
სოკო (ქამა) 500გრ.
კიტრის მწნილი 2–3ც.
ხახვი 1–2 თავი
ტომატ–პასტა 2 ს/კ.
ძმარი 2 ს/კ.
შაქარი 1 ჩ/კ.
ზეთი, დაფქვილი წიწაკა და მარილი
გემოვნებით.
მომზადება:
კომბოსტო და ხახვი დავჭრათ პატარა ნაჭრებად
და მოვთუშთ ზეთში ნახევრად, შემდეგ დავასხათ 0,5 ჭიქა წყალი, დავამატოთ ძმარი და
ვხარშოთ თავდახურულ მდგომარეობაში დაახლოებით 10 წუთი (ხარშვის დროს პერიოდულად
ვურიოთ), შემდეგ დავამატოთ ტომატ–პასტა, შაქარი, პატარა ნაჭრებად დაჭრილი კიტრი,
ავურიოთ, ვთუშოთ კიდევ 15 წუთი და პერიოდულად ვურიოთ (თუ წყალი ცოტაა და კომბოსტო
დაწვას დაიწყებს შეგვიძლია დავამატოთ ცოტა წყალი). სოკო დავჭრათ პატარა ნაჭრებად
და შევწვათ ზეთში 5–7 წუთის განმავლობაში, შემდეგ შემწვარი სოკო დავამატოთ
კომბოსტოს, მოვაყაროთ მარილი, წიწაკა და ვთუშოთ დაახლოებით 15 წუთი.
|