კექსი „ნეგრესა"
მასალა:
პურის ფქვილი 2 ჭიქა
კვერცხი 1ც.
შაქარი 1 ჭიქა
კარაქი (გამდნარი) 0,5 ჭიქა
რძე (თბილი) 1 ჭიქა
გამაფხვიერებელი 1 პაჩკა
ჯემი 3 ს/კ. ნებისმიერი
კაკაო 3 ს/კ.
ვანილი გემოვნებით.
მინანქარი (გალაზური):
შოკოლადი 100გრ.
რძე 2 ს/კ.
მოსაყრელად:
დაჭრილი ნიგოზი გემოვნებით.
მომზადება:
კვერცხი ავთქვიფოთ შაქართან ერთად, შემდეგ დავამტოთ თბილი რძე,
გამაფხვიერებლი, ჯემი, კაკაო, ვანილი, გამდნარი კარაქი, ფქვილი და კარგაად ავურიოთ
ერთიანი მასის მიღებამდე, შემდეგ მომზადებული მასა ჩავსხათ გამოსაცხობ ფორმაში და
გამოვაცხოთ აირღუმელში. გამოცხობის შემდეგ მოვაყაროთ დაჭრილი ნიგოზი და მოვასხათ
მინანქარი (გალაზური).
მინანქარის (გალაზურის) მომზადება:
შოკოლადო გავადნოთ რძესთან ერთად, ცოტა შევაგრილოთ და შემდეგ
გამოვიყენოთ.
|