კექსი
მასალა:
პურის ფქვილი 2–2,5 ჭიქა
კვერცხი 2ც.
შაქარი 1 ჭიქა
გამაფხვიერებელი 1 ჩ/კ.
ვანილი გემოვნებით.
1/2 ლიმონის ცედრა (გახეხილი ლიმონის კანი)
ზეთი 7 ს/კ.
რძე 1 ჭიქა
ქიშმიში (კონიაკში დამბალი) ნახევარი ჭიქა
ნიგოზი ნახევარი ჭიქა.
მომზადება:
კვერცხი ავთქვიფოთ შაქართან ერთად, დავამატოთ ფქვილი, ვანილი, რძე, ლიმონის
ცედრა, ზეთი, გამაფხვიერებელი, კარგად ავურიოთ, ბოლოს დავამატოთ ქიშმიში, დაჭრილი
ნიგოზი, ავურიოთ და მომზადებული მასა ჩავასხათ გამოსაცხობ ფორმაში. გამოვაცხოთ
190–200* ტემპერატურაზე. გამოცხობის შემდეგ მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.
|