ინდური პური (სამარხვო)
მასალა:
პურის ფქვილი 1 ჭიქა
ზეთი 1 ჩ/კ.
წყალი 0,5 ჭიქა
მარილი 0,5 ჩ/კ.
მომზადება:
ფქვილს დავამატოთ
მარილი, თბილი წყალი და მოვზილოთ ცომი, შემდეგ დავმატოთ ზეთი და კვლავ გადავზილოთ.
მომზადებულ ცომს გადავაფაროთ ტილო და დავდგათ თბილ ადგილას 1 საათით, შემდეგ ცომი
გავყოთ 6 ნაწილად, თითოეული ნაწილი გავაბრტყელოთ ძალიან თხლად და შევწვათ დიდი
რაოდენობით ზეთში (შეწვის დროს ზეთი მთლიანად უნდა ფარავდეს ცომს).
|