გოგრის ალადები
მასალა:
გოგრა 400გრ.
პურის ფქვილი 150გრ.
მარილი 1/2 ჩ/კ.
ზეთი 80მლ.
შაქარი 50გრ.
გამაფხვიერებელი 5გრ.
კვერცხი 1ც.
მომზადება:
გოგრა გავასუფთავოდ
კანისაგან, დავჭრათ მსხვილად და მოვხარშოთ დარბილებამდე. მოხარშული გოგრა
დავჭყლიტოთ, გადავაქციოდ პიურედ, შემდეგ დავამატოთ ფქვილი, კვერცხი, მარილი,
შაქარი, გამაფხვიერებელი და კარგად ავურიოთ ცომს. ტაფა კარგად გავაცხელოთ, დავასხათ
ზეთი და კოვზით მოვათავსოთ მასზე მომზადებული ცომი. ალადები შევწვათ ორივე
მხრიდან.
|