ღვინის ორცხობილა
მასალა:
პურის ფქვილი 6 ჭიქა
ღვინო 200გრ.
ღორის ქონი 0,5კგ.
სოდა 1 ჩ/კ.
ძმარი 1 ს/კ.
ვანილი გემოვნებით
შაქრის პუდრა მოსაყრელად.
მომზადება:
ღვინოს დავამატოთ ვანილი, ღორის
ქონი, სოდა ძმრით ათქვეფილი, ფქვილი და მოვზილოთ ცომი. მომზადებული ცომი შევინახოთ
მაცივარში (საყინულეში) 30 წუთით, შემდეგ გამოვიღოთ მაცივრიდან, გავაბრტყელოთ, ამოვჭრათ
ჭიქით ან სპეციალური საჭრელით პატარა რგოლები, დავაწყოთ გამოსაცხობ ფორმაზე და
გამოვაცხოთ გაცხელებულ აიღმელში 20 წუთის განმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ გავაცივოთ
და მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.
|