ბუტერბდორი თევზის კონსერვით
მასალა:
შავი და თეთრი პური
ნახევარ–ნახევარი
ქარსალა (შპროტი) ქილა
ვარდისფერი ორაგული ან
ჩვეულებრივი 1 ქილა
ნიორი 7–8 კბილი
ყველი 200–300გრ.
ზეთი შესაწვავად.
მომზადება:
პური დავაჭრათ საშუალო
ზომის ნაჭრებად და შევწვათ ზეთში, შემდეგ თითოეულ ნაჭერს წავუსვათ დანაყილი ნიორი,
შავი პურის ნაჭრებზე მოვათავსოთ შპროტი, ხოლო თეთრი პურის ნაჭრებზე ორაგული. ყველი
დავჭრათ თხლად, დვაფაროთ მომზადებულ პურის ნაჭრებს და გამოვაცხოთ აირღუმელში.
|