ბულკი ქიშმიშით
მასალა:
ცომი:
რძე 1 ჭიქა
კარაქი 100გრ.
კვერცხი 2ც.
პურის ფქვილი დაახლოებით 5 ჭიქა
საფუარი 1 პაკეტი
თაფლი 1 ს/კ.
არაჟანი 200 გრ.
ქიშმიში 0,5 – 1 ჭიქა
ცოტა მარილი
წასასმელად:
კვერცხის გული (ყვითრი) 2 ც.
მომზადება:
თბილ
რძეში გავხსნათ კარაქი და საფუარი, შემდეგ დვამატოთ ფქვილის ნახევარი და გავაჩეროთ
რამოდენიმე საათი ამოსასვლელად, შემდეგ
დარჩენილ ფქვილს დავამატოთ კვერცხი, არაჟანი, მარილი, მომზადებული მასა და
მოვზილოთ რბილი ცომი (ცომი მაგარი არ უნდა იყოს და ხელებს არ უნდა ეკვროდეს). მომზადებული
ცომი დავდგათ თბილ ადგილას 3 საათით (ცომი
სამჯერ უნდა ამოვიდეს და ყოველი ამოსვლის შემდეგ გადავზილოთ), ამოსვლის შემდეგ ცომში
ჩავყაროთ გარეცხილი და მშრალი ქიშმიში, კარგად ავურიოთ და მომზადებული ცომი
მოვათავსოთ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაში, ზედაპირზე წავუსვათ ათქვეფილი კვერცხის
გული და გამოვაცხოთ აირღუმელში.
|