ბუბლიკები
მასალა:
პურის ფქვილი დაახლოებით 7 ჭიქა
მცენარეული ზეთი 0,5 ჭიქა
წყალი 2 ჭიქა
შაქარი 1 ჭიქა
საფუარი (დროჟი) 40გრ.
მომზადება:
საფუარი გავხსნათ თბილ წყალში, შემდეგ დავამატოთ შაქარი, ზეთი, ფქვილი
და მოვზილოთ ცომი. მომზადებული ცომი გავაბრტყელოთ (ცომი ძალიან თხლად არ
გავაბრტყელოთ) და ჭიქით ან სპეციალური
საჭრელით ამოვჭრათ მრგვალი ფორმები, შემდეგ უფრო პატარა ფორმით ამოვჭრათ შუაგული, გამზადებული
ბუბლიკები დავაწყოთ ცხიმწასმულ და ფქვილმოყრილ გამოსაცხობ ფორმაზე და გამოვაცხოთ
150* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში, სანამ არ გამოშრება.
|