მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  სექტემბერი 2012  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2012 » სექტემბერი » 24 » ბანანის პური
14:51
ბანანის პური


ბანანის პური

 

მასალა:

ბანანი 2ც.

რძე 2–4 ს/კ.

იოგურტი 110გრ.

პურის ფქვილი 350გრ.

შაქარი 40გრ.

გამაფხვიერებელი 2 ჩ/კ.

მარილი 1/2 ჩ/კ.

დარიჩინი 1 ჩ/კ.

კარაქი 60 გრ.

ნიგოზი 1/2 ჭიქა

 

მინანქარი (გლაზური):

კარაქი 30გრ.

რძე 30მლ.

ყავისფერი შაქარი 60გრ.

შაქრის პუდრა 60–120გრ.

ვანილი  1/4 ჩ/კ.

 

მომზადება:

ბანანი გავასუფთავოდ და ჩანგლით დავარბილოთ, შემდეგ დავამატოთ რძე, იოგურტი და კარგად ავურიოთ. ფქვილს შევურიოთ შაქარი, გამაფხვიერებელი, მარილი, დარიჩინი, შემდეგ დავამატოთ წვრილად დაჭრილი კარაქი, კარგად ავურიოთ და მომზადებულ მასაში  ჩავსხათ ბანანიან–იოგურტიანი მასა, კვლავ ვურიოთ ერთიანი მასის მიღებამდე შემდეგ დვამატოთ დაჭრილი ნიგოზი, მოვზილოთ ცომი და შევინახოთ მაცივარში (საყინულეში) 30 წუთით. აირღუმელი გავაცხელოთ 165* ტემპერატურაზე, მომზადებული ცომი მოვათავსოთ გამოსაცხობ ფორმაში, დავჭრათ სასურველი ფორმის ნაჭრებად და გამოვაცხოთ (25–30წთ). გამოცხობის შემდეგ გავაცივოთ, გაჭრილ ნაჭრებზე კვლავ გადავატაროთ დანა და შემდეგ მოვასხათ მომზადებული მინანქარი (გლაზური).

 

მინანქარის (გლაზურის)მომზადება:

კარაქს დავამატოთ რძე დავდგათ გაზქურაზე და გავადნოთ, შემდეგ დავამატოთ ყავისფერი შაქარი, ვანილი შაქრი, კარგად ავურიოთ და ვადუღოთ შესქელებამდე.

კატეგორია: ტკბილეული | ნანახია: 2300 | დაამატა: natia | ტეგები: ბანანის პური | რეიტინგი: 1.0/1
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: