ბადრიჯნის სალათი
მასალა:
ბადრიჯანი 300გრ.
ხახვი 2 თავი
ძმარი 20მლ.
შავი პილპილი 1/4 ჩ/კ.
პომიდორი 300გრ.
ქინძი 20გრ.
ზეთი შესაწვავად.
მარილი გემოვნებით. მომზადება:
ბადრიჯანი გავასუფთავოდ
კანისაგან, დავჭრათ მრგვალად, მოვაყრაოთ მარილი და გავაჩეროთ 5–10 წუთი, შემდეგ
გავწუროთ, დავაწყოთ ტაფაზე და შევწვათ ზეთში ორივე მხრიდან. ხახვი დავჭრათ
მრგვალად და შევწვათ ზეთში, შემდეგ შემწვარი ბადრიჯანი და ხახვი მოვათავსოთ ჯამზე,
დავამატოთ საშუალო ზომის ნაჭრებად დაჭრილი პომიდორი, მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი
ქინძი, მარილი,წიწაკა, მოვასხათ ძმარი და კარგად ავურიოთ.
|