მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  თებერვალი 2012  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2012 » თებერვალი » 17 » არაჟნის და მწვანე ხახვის ორცხობილა
17:42
არაჟნის და მწვანე ხახვის ორცხობილა


არაჟნის და მწვანე ხახვის ორცხობილა

 

მასალა:

პურის ფქვილი 2 და 1/4 ჭიქა

არაჟანი 300მლ.

მწვანე ხახვი 1–2 კონა

სახამებელი (კრახმალი) 3 ჩ/კ.

მარილი 1 ჩ/კ.

სოდა 1/2 ჩ/კ.

შავი პილპილი 1/2 ჩ/კ.

კარაქი წასასმელად.

მომზადება:

არაჟანი ავთქვიფოთ. დავამატოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და კარგად ავთქვიფოთ. ფქვილს დავამატოთ მარილი, სახამებელი, სოდა, შავი პილპილი, კარგად ავურიოთ, შემდეგ ნელ–ნელა ჩავყაროთ არაჟნიან მასაში და მოვზილოთ ცომი (თუ საჭირო გახდება დავამატოთ ფქვილი). მომზადებული ცომი გავაბრტყელოთ ფქვილიან ზედაპირზე, დავჭრათ სასურველი ფორმის ნაჭრებად, შემდეგ თითოეული ნაჭერი მოვათავსოთ კარაქწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე და გამოვაცხოთ 200–220* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში დაახლოებით 15 წუთის განმავლობაში.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 1904 | დაამატა: natia | ტეგები: არაჟნის და მწვანე ხახვის ორცხობილა | რეიტინგი: 5.0/1
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: