აჭარული (შაქარლამა)
მასალა:
ბრინჯის ფქვილი 1 კგ.
შაქარი1 კგ.
ერბო 500გრ.
მომზადება:
პიტნის სუპი
თეთრი სიმინდის ფქვილი (მსხვილად დაფქვილი) 1/2 ჭიქა
პიტნა საშუალო კონა
იმერული ყველი ან სულგუნი 100გრ.
ხავიწი
500გრ. ხორბლის ფქვილი
100გრ. კარაქი
მარილი გემოვნებით
შაქრი მოსაყრელად.
... კითხვის გაგრძელება »
მჭადი
თეთრი სიმინდის ფქვილი 2 ჭიქა
რძე 1/2 ჭიქა
შაქარი 1/2 ჩ/კ.
კარაქი 20-30გრ.
ჭვიშტარი
თეთრი სიმინდის ფქვილი (ძალიან დაფქვილი არა) 2 ჭიქა
თბილი რძე 1/2 ჭიქა
შაქარი 1/2 ს/კ.
ჩირბული
კვერცხი 4ც.
თეთრი სიმინდის ფქვილი 2 ს/კ.
კარაქი 50გრ.
ხახვი 2 თავი
natia | თარიღი: 25.08.2011 | კომენტარი (0)
ხაჭაპური შამფურზე
ცომი:
კვერცხი 1ც.
წყალი 1 ჩ/ჭ.
ძმარი 3 ს/კ.
სოკოს ხინკალი
ქამა სოკო 1კგ.
ხახვი 3–4 თავი
ქინძი 1–2 კონა
შავი პილპილი, ნიორი, ხმელი ქინძი, სოიოს სოუსი, (სვანური მარილიც შეიძლება) ეს ყველაფერი გემოვნებით.
საფუარიანი ცივი ცომი ხაჭაპურისათვის
კარაქი ან მარგარინი 200გრ.
რძე 1 ჩ/ჭ.
საფუარი (დროჟი) 25გრ.
ფქვილი რასაც შეიზელს.
ხევსურის ხინკალი
ცხვრის ხორცი 500გრ.
ფქვილი რამდენაც შეიზელს
ძირა და მარილი გემოვნებით.