ცხარე
სუხარიკი
მასალა:
პური (ბატონი) 1ც.
ზეთი 200მლ.
წითელი ცხარე წიწაკა
4ც.
დაფქვილი თეთრი პილპილი
და მარილი გემოვნებით.
მომზადება:
წიწაკა გავასუფთავოთ
მარცვლებისგან, დავჭრათ წვრილად, ჩავყაროთ შუშის ქილაში, დავასხათ ზეთი, დავაფაროთ
თავზე და გავაჩეროთ ბნელ ადგილზე ერთი კვირით, შემდეგ გავწუროთ მარლაზე. პური
დავჭრათ კუბიკებად, შევწვათ მშრალ ტაფაზე ან აირღუმელში, მოვაყაროთ მარილი, პილპილი, დავასხათ გამოწურული ზეთი, კარგად ავურიოთ და კიდევ ცოტათი შევწვათ (სანამ ზეთს
მთლიანად არ ჩაიშრობს).
|