კოწახურის მურაბა
მასალა:
კოწახური 1კგ.
შაქარი 1,5კგ.
მომზადება:
კოწახური გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ, გავაშროთ დუშლაკზე. მომზადებული
კოწახური მოვათავსოთ შუშის ქილაში, დავასხათ გაცივებული სიროფი (300გრ. შაქრისა და
5 ჭიქა წყლისგან მომზადებული). ერთი დღის შემდეგ, სიროფი ჩავასხათ ქვაბში. წამოვადუღოთ,
გავაცივოთ და კვლავ დავასხათ კოწახურს, გავაჩეროთ 24 საათი. მესამე დღეს კოწახური
სიროფით მოვათავსოთ ქვაბში, მოვაყაროთ შაქარი და ვხარშოთ მომზადებამდე.
მეორე ვარიანტი:
კოწახური გავრეცხოთ, გავაშროთ და გავაშროთ დუშლაკის საშუალებით.
შემდეგ მოვადუღოთ სიროფი, 700გრ. შაქრისა და 300მლ. წყლისგან. მოდუღებულ სიროფში
ჩავყაროთ კოწახური, მივიყვანოთ ადუღებამდე, შემდეგ გადმოვდგათ გაზუქრიდან და
გავაჩეროთ 10–12 საათი. ამის შემდეგ მურაბა მოვხარშოთ მომზადებამდე. მომზადებული
მურაბა ცხლად ჩავასხათ სტერილიზებულ ქილებში.
|