მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ოქტომბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1356
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ოქტომბერი » 14 » კოწახურის მურაბა
20:57
კოწახურის მურაბა


კოწახურის მურაბა

 

მასალა:

კოწახური 1კგ.

შაქარი 1,5კგ.

მომზადება:

კოწახური გავასუფთავოთ, გავრეცხოთ, გავაშროთ დუშლაკზე. მომზადებული კოწახური მოვათავსოთ შუშის ქილაში, დავასხათ გაცივებული სიროფი (300გრ. შაქრისა და 5 ჭიქა წყლისგან მომზადებული). ერთი დღის შემდეგ, სიროფი ჩავასხათ ქვაბში. წამოვადუღოთ, გავაცივოთ და კვლავ დავასხათ კოწახურს, გავაჩეროთ 24 საათი. მესამე დღეს კოწახური სიროფით მოვათავსოთ ქვაბში, მოვაყაროთ შაქარი და ვხარშოთ მომზადებამდე.

 

მეორე ვარიანტი:

კოწახური გავრეცხოთ, გავაშროთ და გავაშროთ დუშლაკის საშუალებით. შემდეგ მოვადუღოთ სიროფი, 700გრ. შაქრისა და 300მლ. წყლისგან. მოდუღებულ სიროფში ჩავყაროთ კოწახური, მივიყვანოთ ადუღებამდე, შემდეგ გადმოვდგათ გაზუქრიდან და გავაჩეროთ 10–12 საათი. ამის შემდეგ მურაბა მოვხარშოთ მომზადებამდე. მომზადებული მურაბა ცხლად ჩავასხათ სტერილიზებულ ქილებში.

კატეგორია: მურაბები/ჯემები | ნანახია: 3750 | დაამატა: natia | ტეგები: კოწახურის მურაბა | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: