კვერი - 9 სექტემბერში 2011 - samzareulo.ucoz.com
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
რეკლამა
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
რეკლამა
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  სექტემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1245
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 4
სტუმარი: 4
მომხმარებელი: 0
......
რეკლამა
...........
მთავარი » 2011 » სექტემბერი » 9 » კვერი
19:57
კვერი


კვერი

 

მასალა:

პურის ფქვილი 1კგ.

კვერცხი 1ც.

სულგუნი 1კგ.

მარილი გემოვნებით.

მასალა:

გაცრილ ფქვილში დავამატოთ კვერცხი, მარილი, წყალი (თვალზომით, რომელსაც ვასხამთ ცოტ–ცოტად) და მოვზილოთ ცომი. (ცომი უნდა გამოვიდეს ერთიანი, ელასტიური, ახალი პლასტელინის კონსისტენციის), შემდეგ გადავაფაროთ ტილო და გავაჩეროთ თბილ ადგილას 20–30 წუთი. 20–30 წუთის გასვლის შემდეგ ცომი გავყოთ 45 „ბურთად" თითოეული 18გრ. თითოეული ბურთი გავაბრტყელოთ, მივცეთ ბლინის ფორმა, სისქით 2მმ. და ირგვლივ დავიცვათ სიმეტრიულობა. ყველი გავხეხოთ, გავყოთ 20 გრამად თითოეული და ხელით დავამრგვალოთ ბურთისებურად. ყველის ბურთი მოვათავსოთ გაბრტყელებული ცომის ცენტრში, გადავკეცოთ და კარგად მოვუკრათ გვერდები. გადაკეცილი გვერდებს ჩანგლით  კარგად დავაწვეთ შეერთების ორივე მხრიდან რათა ხარშვის დროს ყველი არ გამოვიდეს. ადუღებულ მარილიან წყალში ჩავაწყოთ 5–5 ცალი კვერი, პერიოდულად მოვურიოთ ხის ჯოხით, ვხარშოთ დაბალ ცეცხლზე 3–5 წუთი, შემდეგ როდესაც ამოცურდებიან ზედაპირზე, ამოვიღოთ კვერები წყლიდან და მოვათავსოთ სასურველ ჭურჭელზე. სუფრაზე გავიტანოთ ცხლად, კარაქის ნაჭერთან, არაჟანთან ან მაწონთან ერთად.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 900 | დაამატა: natia | ტეგები: კვერი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: