აჩაშვ (აფხაზური) - 21 ოქტომბერში 2011 - samzareulo.ucoz.com
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
რეკლამა
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
რეკლამა
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ოქტომბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1246
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 2
სტუმარი: 2
მომხმარებელი: 0
......
რეკლამა
...........
მთავარი » 2011 » ოქტომბერი » 21 » აჩაშვ (აფხაზური)
18:58
აჩაშვ (აფხაზური)


აჩაშვ (აფხაზური)

 

მასალა:

ცომი:

პურის ფქვილი 500გრ.

მარილი 1 ჩ/კ.

კარაქი (გაყინული) 12 ს/კ.

კვერცხი 1ც.

იოგურტი (ტკბილი იოგურტი არ გამოვიყენოთ) 300გრ.

 

შიგთავსი:

აფხაზური ყველი (ან იმერული ყველი) 400გრ.

კვერცხი 1ც.

 

წასასმელად:

კვერცხის გული (ყვითრი) 2ც.

 

მომზადება:

ავთქვიფოთ მიქსერით 1ც. კვერცხი, დავამატოთ ფქვილი, მარილი, დაჭრილი კარაქი, იოგურტი და მოვზილოთ ცომი. ცომი მოვაგუნდაოთ და შევდოთ მაცივარში (საყინულეში) 1 საათით. 1 საათის შემდეგ ცომი გამოვიღოთ მაცივრიდან, გავყოთ 2 ნაწილად, თითოეული ნაწილი გავაბრტყელოთ თხლად, ერთი ნაწილი მოვათავსოთ პერგამენტდაფარებულ, ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე, ცომის მთლიან ზედაპირზე თანაბრად გადავანაწილოთ მომზადებული შიგთავსი, ზევიდან დავაფაროთ ცომის მეორე ნაწილი, კარგად გადავუკეცოთ გვერდები, შემდეგ ცომს მთლიან ზედაპირზე წავუსვათ ათქვეფილი კვერცხის გული, შევდგათ გაცხელებულ აირღუმელში და ვაცხოთ 20–30 წუთის განმავლობაში.

 

შიგთავსის მომზადება:

ყველი გავხეხოთ, დავამატოთ კვერცხი და კარგად ავურიოთ (თუ საჭირო იქნება დავამატოთ მარილი).

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 1117 | დაამატა: natia | ტეგები: აჩაშვ (აფხაზური) | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: