აჭარული (სინორი) - 4 სექტემბერში 2011 - samzareulo.ucoz.com
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
რეკლამა
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
რეკლამა
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  სექტემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1245
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 3
სტუმარი: 3
მომხმარებელი: 0
......
რეკლამა
...........
მთავარი » 2011 » სექტემბერი » 4 » აჭარული (სინორი)
18:09
აჭარული (სინორი)


აჭარული (სინორი)

 

მასალა:

ფქვილი 1კგ.

მაწონი 200 მლ.

კარაქი 50გრ.

ნიორი 2-3 კბილი

მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

ფქვილისგან და დაახლოებით 0,5ლ. გადადუღებული ცივი წყლისგან (ან რამდენიც დაჭირდება ცომს) მოვზილოთ მაგარი ცომი, როდესაც ცომი გახდება ერთიანი და ელასტიური, დანით გავყოთ 6 ტოლ ნაწილად, თითოეული ნაწილი გავაბრტყელოთ თხლად, ისე რომ გამოსაცხობი ფორმა დაფაროს და გამოვაცხოთ სათითაოდ ცალცალკე, 180* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში 5 წუთის განმავლობაში. გამომცხვარი ცხელი ცომის ფირფიტა სწრაფად გადავახვიოთ რულეტისებურად და დავჭრათ 4–5 ტოლ ნაწილად, თითოეულის სიგრძე დაახლოებით 5 სანტიმეტრის უნდა იყოს. მომზადებული რულეტები მჭიდროდ მოვათავსოთ ღრმა ქვაბში, დავასხათ 1 ჭიქა ცხელი წყალი და დავაფაროთ თავსახური რათა ცომი ცოტა გაიბეროს. ნიორი დავნაყოთ, მოვაყაროთ მარილი, დავამატოთ მაწონი, კარგად ავურიოთ, მომზადებული მასა მოვასხათ ცომს დავაფაროთ თავსახური და დავდგათ გაზქურაზე დაბალ ცეცხლზე 10–15 წუთი. მომზადებული სინორი გადმოვდგათ გაზქურიდან და მოვასხათ გამდნარი კარაქი. 

(შეგვიძლია თუ ტკბილი გვიყვარს, მაწონში ნიორის და მარილის მაგივრად შევურიოთ შაქარი ან თაფლი).

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 4263 | დაამატა: natia | ტეგები: აჭარული (სინორი) | რეიტინგი: 5.0/1
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: