მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  თებერვალი 2012  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1343
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2012 » თებერვალი » 2 » ტორტი „ზანგის ღიმი“
18:03
ტორტი „ზანგის ღიმი“


ტორტი „ზანგის ღიმი"

 

მასალა:

ბისკვიტი:

პურის ფქვილი 3 ჭიქა

კვერცხი 4ც.

შაქარი 500გრ.

მარგარინი 100გრ.

მაწონი 500გრ.

კაკაო 3–4 ს/კ.

სოდა 2 ჩ/კ.

ლიმონმჟავა ჩაის კოვზის წვერით

ვანილი 1ც.

 

კრემი:

კარაქი ან მარგარინი 250გრ.

სგუშონი 1 ქილა

ვანილი 1ც.

 

მომზადება:

ბისკვიტის მომზადება:

კვერცხი ავთქვიფოთ შაქართან, ვანილთან, კაკაოსთან და დარბილებულ მარგარინთან ერთად. ცალკე ჯამში ჩავასხათ მაწონი დავამატოთ ლიმონმჟავა, სოდა, სწრაფად ავურიოთ და  ჩავასხათ კვერცხიან მასაში, ავთქვიფოთ მიქსერით, ნელ–ნელა ჩავყაროთ ფქვილი და ვთქვიფოთ ერთიანი მასის მიღებამდე, შემდეგ მომზადებული მასა ჩავასხათ ცხიმწასმულ, ფქვილმოყრილ ფორმაში და გამოვაცხოთ გაცხელებულ აირღუმელში, დაბალ ტემპერატურაზე  დაახლოებით 20 წუთის განმავლობაში. ბისკვიტის მზადყოფნა შევამოწმოთ ხის ჯოხით, ბისკვიტის ცენტრში ჩავარჭოთ ჯოხი და როდესაც ამოვიღებთ თუ ჯოხი მშრალია ე.ი ბისკვიტი მზადაა.

 

კრემის მომზადება:

დარბილებული კარაქი კარგად ავთქვიფოთ მიქსერით, შემდეგ დავამატოთ სგუშონი, ვანილი და კვალავ ავთვქიფოთ ერთიანი მასის მიღებამდე.

 

ტორტის აწყობა:

გამოცხობის შემდეგ ბისკვიტი გავაცივოთ, გვერდები შემოვუსწოროთ (ჩამოჭრილი ნაწილები დავფხვანათ და შევინახოთ ტორტზე მოსაყრელად), შემდეგ გავჭრათ ორ ნაწილად, ერთ ნაწილს წავუსვათ მომზადებული კრემი, დავაფროთ მეორე ნაწილი, წავუსვათ დარჩენილი კრემი და მოვაყაროთ   ბისკვიტის გვერდებიდან ჩამოჭრილი ნაფხვენები.

კატეგორია: ტორტები | ნანახია: 9524 | დაამატა: natia | ტეგები: ტორტი „ზანგის ღიმი“ | რეიტინგი: 4.0/4
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: