მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 29 » წითელი მოცხარის პეროგი
14:08
წითელი მოცხარის პეროგი


წითელი მოცხარის პეროგი

 

მასალა:

ცომი:

200გრ. ფქვილი

50გრ. შაქარი

3 კვერცხის გული

100გრ. კარაქი

50გრ. შაქარი

1 ს/კ რძე.

 

შიგთავსი:

3 კვერცხის ცილა

100გრ. შაქარი (ან 150 თუ ტკბილი გიყვართ)

300-400გრ. მოცხარი

1ც. ვანილი

1-2ც. ტკბილი ორცხობილა

1 ს/კ. გატარებული ნიგოზი

 

მომზადება:

ფქვილი და შაქარი შევურიოთ. მივიღოთ ფხვიერი მასა, დავამატოთ კვერცხის გულები და რძე. მიღებული ცომი შევდგათ მაცივარში 25–30 წუთით. ცილა ავთქვიფოთ კარგად, დავამატოთ შაქარი. ცილის ნახევარი შევურიოთ მოცხარს, ცომი გავაბრტყელოთ და ჩავდოთ დაახლოებით  25–26 სმ-იან გვერდებიან ფორმაში, გამოვაცხოთ 15–20 წუთი. გამოვიღოთ და ძირზე მოვაყაროთ გატარებული ნიგოზი და ხელით დაფხვნილი ორცხობილა, შემდეგ მოცხარის მასა. თავზე კი გადავუსვათ დარჩენილი ბეზე და შევაბრუნოთ ღუმელში 20-25 წუთი, სანამ ბეზე გაოქროსფერდება.

კატეგორია: ტკბილეული | ნანახია: 2067 | დაამატა: natia | ტეგები: წითელი მოცხარის პეროგი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: