მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  იანვარი 2012  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2012 » იანვარი » 17 » თაფლის ტორტი
18:34
თაფლის ტორტი


თაფლის ტორტი

 

მასალა:

ბისკვიტი:

პურის ფქვილი 2 ჭიქა

შავი ყავა 2 ჩ/კ.

ადუღებული წყალი 3/4 ჭიქა

შაქარი 1 ჭიქა

კვერცხი 5ც.

თაფლი 3 ს/კ. (თუ თაფლი ძალიან თხელია მაშინ გამოვიყენოთ 5 ს/კ.)

ზეთი 1/2 ჭიქა.

სოდა 2 ჩ/კ.

ვანილი 1ც.

 

კრემი:

არაჟანი (სქელი) 500გრ.

შაქარი 0,5 ჭიქა.

 

მინანქარი (გლაზური):

სგუშონი 100გრ.

შავი შოკოლადი 100გრ.

შაქარი 1 ს/კ.

კარაქი 1 ჩ/კ.

ვანილი 1ც.

 

მომზადება:

ყავას დავასხათ ადუღებული წყალი და გავაცივოთ. კვერცხის ცილა და გული განვაცალკევოთ ერთმანეთისგან, ცილა ავთქვიფოთ მიქსერით (აქაფებამდე), ნელ–ნელა დავამატოთ შაქარის ნახევარი და კვლავ ავთქვიფოთ. ცალკე ჯამში ერთმანეთს შევურიოთ კვერცხის გული, დარჩენილი შაქარი, გაცივებული ყავა, თაფლი, ზეთი, ვანილი, ნელ–ნელა დავამატოთ პურის ფქვილი, სოდა, კარგად ავურიოთ, შემდეგ მომზადებულ მასაში ნელ–ნელა ჩავასხათ ათქვეფილი კვერცხის ცილა და ავურიოთ ხის ჯოხით. მომზადებული მასა ჩავასხათ პერგამენტ ჩაფარებულ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე და გამოვაცხოთ აირღუმელში (პირველი 10 წუთის განმავლობაში აირღუმელის კარი არ გამოვაღოთ).

 

კრემის მომზადება:

არაჟანი ავთქვიფოთ შაქართან ერთად.

 

მინანქარის (გლაზურის) მომზადება:

სგუშონი ჩავასხათ პატარა ჭურჭელში, დავამატოთ დატეხილი შოკოლადი, შაქარი და დავდგათ გაზქურაზე, როდესაც ადუღდება გადმოვდგათ გაზქურიდან, ავურიოთ ვანილი და კარაქი. (ტორტზე მოვასხათ გაგრილებული ფორმით). თუ გლაზური ძალიან სქელი გამოვიდა შეგვიძლია დავუმატოთ ადუღებული რძე.

 

ტორტის აწყობა:

გამომცხვარი ბისკვიტი გავყოთ სამ ფენად, თითოეულ ფენას წავუსვათ მომზადებული კრემი, ბოლო ფენას წავუსვათ კრემი და მოვასხათ მინანქარი.

კატეგორია: ტორტები | ნანახია: 2553 | დაამატა: natia | ტეგები: თაფლის ტორტი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: