ტარტალეტკები - 29 აგვისტოში 2011 - samzareulo.ucoz.com
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
რეკლამა
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
რეკლამა
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1245
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 3
სტუმარი: 3
მომხმარებელი: 0
......
რეკლამა
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 29 » ტარტალეტკები
15:29
ტარტალეტკები


ტარტალეტკები

 

მასალა:

კვერცხი 2ც.

შაქარი 0,5 ჩ/ჭ.

კარაქი 250გრ.

არაჟანი 2 ს/კ.

სოდა 1 ჩ/კ.

ძმარი 1 ს/კ.

ვანილი და მურაბა (ან ჯემი) გემოვნებით.

 

მომზადება:

2 კვერცხის გული გავთქვიფოთ მიქსერით ნახევარ ჩაის ჭიქა შაქრის ფხვნილთან ერთად. თანდათან შევათქვიფოთ 250გრ. დარბირებული კარაქი, 2 ს/კ. არაჟანი, სოდა ძმრით, დავაყაროთ 2–2,5 ჩ/ჭ. ფქვილი და მოვზილოთ რბილი ცომი.

ავიღოთ ალუმინის სპეციალური ფორმები, წავუსვათ რაიმე ცხიმი (კარაქი ან მარგარინი), ჩავდოთ ცომის პატარა გუნდები და ხელით გავაბრტყელოთ, ისე რომ ცომი ჩავიდეს ფორმების ღარებში (ცომით ფორმა არ უნდა გავავსოთ, რადგან იგი ცხობაში იმატებს), თითოეული ფორმა მოვათავსოთ გამოსაცხობ ფორმაზე და გამოვაცხოთ აირღუმელში. როცა გამოცხვება შევაგრილოთ, ამოვიღოთ ნამცხვრები ფორმებიდან, გავაცივოთ. შემდეგ თითოეული ფირფიტებში წავუსვათ მურაბა და კრემის სპეციალური ფორმით დავასხათ ზემოდან ბეზე.

მურაბის მაგივრად შეიძლება გამოვიყენოთ კრემი და ზემოდან ბეზე. შეიძლება ეს ნამცხვარი მოვრთოთ სხვადასხვა ფერის კრემით (ნავცხვარის ირგვლივ) შუაში კი ჩავდოთ რომელიმე მურაბა (თეთრი ბლის, გარგრის, ლეღვის და სხვა).

 

ბეზეს მომზადება:

6 კვერცხის ცილა ავთქვიფოთ მიქსერით გათეთრებამდე, შემდეგ დავამატოთ 6 ს/კ. შაქარი და კვლავ ავთქვიფოთ მიქსერით, დავამატოთ 1ც. ვანილი და ისევ ავთქვიფოთ.

კატეგორია: ნამცხვრები | ნანახია: 2518 | დაამატა: natia | ტეგები: ტარტალეტკები | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: