მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 26 » სპაგეტი სოუსით „ა–ლა ბოლონიეზე"
22:21
სპაგეტი სოუსით „ა–ლა ბოლონიეზე"


სპაგეტი სოუსითლა ბოლონიეზე"

 

მასალა:

სპაგეტი 200–300გრ.

წყალი

მარილი გემოვნებით.

 

სოუსისთვის  "ლა ბოლონიეზე":

ფარში (ღორის + საქონლის) დაახლოებით 400-600გრ.

ხახვი  2.

ნიორი  2 კბილი

პომიდორი - 3-4.

რეჰანი, ოხრახუში, პილპილი  და მარილი გემოვნებით.

 

მომზადება:

პომიდორს ვრეცხავთ და ვუკეთებთ ჯვრისებურ ჭრილებს, შემდეგ ვდებთ მდუღარე წყალში 1 წუთით, ამოვიღებთ და ვაცლით კანს. შემდეგ სახეხით ან ბლენდერით დავამუშავებთ და გადავაქცევთ პიურედ. ხახვი წმინდად დავჭრათ. ნიორი დავჭყლიტოთ. მწვანილი გავრეცხოთ, შევაშროთ და დავღრათ. გაცხელებულ ზეთუნის ან მზესუმზირის ზეთში მოვშუშოთ ხახვი და მომზადებული ნივრის ნახევარი 2-3 წუთის განმავლობაში. დავამატოთ ფარში და პერიოდულად მოვურიოთ, 5 წუთის მანძილზე. ფარშს დავამატოთ გამზადებული ტომატი, მარილი და პილპილი, ავურიოთ, დავაფაროთ თავსახური და დაბალ ცეცხლზე ვადუღოთ 7-10 წუთი. გამოვრთოთ და დავუმატოთ მწვანილი, დარჩენილი ნიორი, ისევ მოვურიოთ და დავახუროთ. ცოტა მარილიან მდუღარე წყალში ჩავდოთ სპაგეტი, როგორც კი წყალი სპაგეტიანად ადუღდება გადავთვალოთ 8-10 წუთი, გადმოვიტანოთ მაკარონი დურშლაგზე, დაწურვის შემდეგ კი გადმოვიტანოთ თეფშზე, ხოლო ზევითად მოავათავსოთ გამზადებული სოუსი "ლა ბოლონეზედა მოვრთოთ მწვანილით.

კატეგორია: უცხოური სამზარეულო | ნანახია: 3075 | დაამატა: natia | ტეგები: სპაგეტი სოუსით „ა–ლა ბოლონიეზე | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: