შოკოლადის და ალუბლის ნამცხვარი - 3 თებერვალში 2012 - samzareulo.ucoz.com
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
რეკლამა
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
რეკლამა
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  თებერვალი 2012  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1246
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
რეკლამა
...........
მთავარი » 2012 » თებერვალი » 3 » შოკოლადის და ალუბლის ნამცხვარი
17:47
შოკოლადის და ალუბლის ნამცხვარი


შოკოლადის და ალუბლის ნამცხვარი

 

მასალა:

ფირფიტა:

პურის ფქვილი 6 ს/კ.

კარაქი 100გრ.

შაქარი 6 ს/კ.

კვერცხი 3ც.

არაჟანი 5 ს/კ.

რომი 1 ჩ/კ.

კაკაო 4 ს/კ.

სოდა 1 ჩ/კ.

ძმარი 1 ჩ/კ.

 

კრემი:

არაჟანი 400გრ.

შაქარი 4 ს/კ.

ვანილი 10გრ.

 

მინანქარი (გალაზური):

შაქარი 5 ს/კ.

კაკაო 2 ს/კ.

არაჟანი 3 ს/კ.

ვანილი გემოვნებით.

 

შიგთავსი:

ალუბლის მურაბა გემოვნებით.

 

მომზადება:

ფირფიტის მომზადება:

დარბილებული კარაქი ავთქვიფოთ შაქართან ერთად, დავამატოთ კვერცხი, არაჟანი, სოდა ძმრით ათქვეფილი, ფქვილი, კაკაო, რომი და კარაგად ავურიოთ (ცომს უნდა ჰქონდეს სქელი არაჟნის კონსისტენცია). გამოსაცხობ ფორმას წავუსვათ ზეთი, მოვაყაროთ მანანის ბურღული, ჩავასხათ მასში მომზადებული ცომი და გამოვაცხოთ 200* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში დაახლოებით 20–25 წუთის განმავლობაში.

 

მინანქარის (გლაზურის) მომზადება:

შაქარს დავამატოთ კაკაო, არაჟანი, დავდგათ გაზქურაზე და წამოვადუღოთ (დუღილისას განუწყვეტლივ ვურიოთ), დუღილის ბოლოს დავამატოთ ვანილი, კარგად ავუროთ და გადმოვდგათ გაზქურიდან.

 

კრემის მომზადება:

არაჟანი ავთქვიფოთ შაქართან ერთად, შემდეგ დავამატოთ ვანილი და კარგად ავურიოთ.

 

ნამცხვრის აწყობა:

გამომცხვარი ფირფიტა გავაცივოთ, გავჭრათ შუაზე ორ ნაწილად, ორივე ნაწილი დავნამოთ მურაბის წვენით, შემდეგ ქვედა ნაწილს წავუსვათ მომზადებული კრემის ნახევარი, დავაწყოთ მასზე ალუბალი მურაბიდან, წავუსვათ დარჩენილი კრემი, დავაფაროთ ფირფიტის მეორე ნაწილი და მოვასხათ მომზადებული მინანქარი.

კატეგორია: ნამცხვრები | ნანახია: 3998 | დაამატა: natia | ტეგები: შოკოლადის და ალუბლის ნამცხვარი | რეიტინგი: 5.0/3
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: