ოსური ხაჭაპური (ხაბიზგინა) - 25 აგვისტოში 2011 - samzareulo.ucoz.com
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
რეკლამა
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
რეკლამა
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1245
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 2
სტუმარი: 2
მომხმარებელი: 0
......
რეკლამა
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 25 » ოსური ხაჭაპური (ხაბიზგინა)
14:30
ოსური ხაჭაპური (ხაბიზგინა)


ოსური ხაჭაპური (ხაბიზგინა)

 

მასალა:

ცომი:

ფქვილი 2 ჩ/ჭ.

კვერცხი 1ც.

წყალი (რძე) რამდენსაც შეიზელს

საფუარი და მარილი გემოვნებით.

 

შიგთავსი:

თხის ყველი (ან ძროხის) 150გრ.

კარტოფილი 2–3ც.

მარილი გემოვნებით.

ცომის და შიგთავსის მასალა სურვილისამებრ შეგვიძლია გავზარდოთ.

 

მომზადება:

უპირველეს ყოვლისა, მოვზილოთ ჩვეულებრივი საფუარიანი ცომი, მოსაზელ ჭურჭელში ჩავყაროთ 2 ჩ/ჭ ფქვილი, მარილი (გემოვნებით), საფუარი, ერთი კვერცხი და დავასხათ ნელ-თბილი წყალი, მოვზილოთ ცომი. გადავდოთ ეს ცომი 3-4 საათით თბილ ადგილას სანამ ცომი არ ამოვა.  როდესაც ცომი გაფუვდება, ხაჭაპურისამებრ ამოვაგუნდაოთ და გავაბრტყელოთ, შემდეგ, გაბრტყელებულ ცომში ჩავდოთ  გაჭყლეტილი (ან გატარებული) მოხარშული კარტოფილისა და დაფშვნილი ახალი იმერული ტიპის ყველისაგან (უმჯობესია, თხის ყველი, თუმცა ძროხის ყველიც არაა ურიგო) მიღებული ერთმანეთში არეული მასალა და მოვუკრათ თავი. ტაფა ან კეცი წინასწარვე კარგად გავაცხელოთ, დავდოთ გლეხური ერბო და გამოვაცხოთ ხაჭაპური ორივე მხრიდან, შეწითლებამდე. კარგი იქნება, თუ უკვე მზა ხაბიზგინას, ჭამის დროსაც, ერბოში ამოვავლებთ და ასე მივირთმევთ. შიდა ქართლში, ხაბიზგინას ხშირად ნიორ–წყალთან ერთადაც ჭამენ. ხაბიზგინაზე მისაყოლებლად კი, ყველაზე საუკეთესოდ, ქლიავის არაყი ითვლება.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 1921 | დაამატა: natia | ტეგები: ოსური ხაჭაპური (ხაბიზგინა) | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: