მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 25 » მესხური (ტენილი ყველი)
20:37
მესხური (ტენილი ყველი)


მესხური (ტენილი ყველი)

 

ახალ_ახალ ჩეჩილ ყველს გრძლად ძაფივით დაჩლეჩენ, შეაყრიან ზომაზე მარილს, მოასხამენ ნაღებს და კარგად აურევენ. გააჩერებენ რამდენიმე ხანს. მარილი და ნაღები კარგად რომ გაუჯდეს, შემდეგ მას მჭიდროდ ჩატენიან მომცრო ქოთანში. როცა ქოთანი გაივსება, ზემოდან კვლავ მარილს მოაყრიან, რადენიმე ფენა სუფთა ნაჭრით პირს მოუკრავენ მჭიდროდ და საციო სახლის ერთ კუთხეში ნაცარზე დაამხობენ პირით ნაცრისკენ. რძე როცა შეცოტავდება, ტენილ ყველს მაშინ აკეთებენ. ამ დროს უკვე საკმაო სიგრილეა და ნაღების ამწარების _ "ამწკლატების” საშიშროება აღარაა. წარსულში თითქმის ყოველი ოჯახი აკეთებდა საზამთროს ორ-სამ ვედრო ტენილ ყველს. მას ძალიან სასიამოვნო არომატიც და გემო აქვს, ამიტომ ტენილი ყველი სუფრაზე უფრო მეტად სტუმრიანობის დროს გამოჰქონდა.

კატეგორია: რძის ნაწარმი | ნანახია: 2817 | დაამატა: natia | ტეგები: მესხური (ტენილი ყველი) | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: