მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 5
სტუმარი: 5
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 24 » ხარჩო მეგრულად
18:44
ხარჩო მეგრულად


ხარჩო მეგრულად

 

 

მასალა:

საქონლის ხორცი (გრუძინკა) 1 კგ.

ხახვი 2 თავი

დაფნის ფოთოლი 1.

ნიგოზი  1 ჭიქა

ნიორი  2 კბილი

წითელი ცხარე წიწაკა 1-2.

იმერული დაფქვილი ზაფრანა 1 /.

დაფქვილი ქინძი 1 /.

უცხო სუნელი 1 /.

სიმინდის ფქვილი 2 /.

წითელი ღვინის ძმარი 1 /.

მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

ხორცი გავრეცხოთ, დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად, ჩავაწყოთ ქვაბში დავასხათ წყალი ისე რომ მთლიანად ფარავდეს ხორცს და დავდგათ გაზქურაზე. როდესაც წყალი ადუღდება, დავამატოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და დაფნის ფოთოლი, ვხარშოთ სანმ სითხე მთლიანად არ ჩაშრება. ჩავასხათ ქვაბში 3 ჭიქა წყალი, კვლავ ავადუღოთ სითხე და ვხარშოთ ხორცი სანამ არ მოშორდება ძვალს. გატარებულ ნიგოზს დავუმატოთ, სიმინდის ფქვილი, დანაყილი ნიორი, წვრილად დაჭრილი წიწაკა, სუნელები, მარილი და კარგად ავურიოთ. ქვაბიდან რომელში ხორცი იხარშებოდა გადმოვასხათ ½ ჭიქა ბულიონი და მასში გავხსნათ  ნიგვზიანი მასა დავუმატოთ ძმარი, კარგად ავურიოთ. მომზადებული სოუსი ჩავასხათ ქვაბში რომელშიც მოხარშული ხორცია, ვხარშოთ ყველაფერი ერთად 5–8 წუთი, შემდეგ გადმოვდგათ გაზქურიდან. გავაფორმოთ დაჭრილი წითელი წიწაკით. (მეგრული ხარჩო სასურველია მივირთვათ ღომთან ერთად).

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 6978 | დაამატა: natia | ტეგები: ხარჩო მეგრულად | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: