კუპატი იმერულად - 24 აგვისტოში 2011 - samzareulo.ucoz.com
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
რეკლამა
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
რეკლამა
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1245
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
რეკლამა
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 24 » კუპატი იმერულად
18:01
კუპატი იმერულად


კუპატი იმერულად

 

მასალა:

ღორის ხორცი (რბილობი, ზომიერად ცხიმიანი) 700გრ.

ძროხის ხორცი (რბილობი) 300 გრ

ღორის ქონი 100 გრ.

ღორის ნაწლავები 150 გრ.

ხახვი 2 თავი

ბროწეული 1.

ნიორი 5–6 კბილი

დარიჩინი მწკივი (სურვილისამებრ)

ცოტა კოწახური

დაფქვილი შავი პილპილი და მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

გავასუფთავოთ ნაწლავები. ღორის და საქონლის ხორცი დავჭრათ ძალიან წვრილად, ასევე დავჭრათ ღორის ქონი და ხახვი,ნიორი დავნაყოთ მარილთან ერთად. ხორცის ფარშსს ავურიოთ დაჭრილი ქონი, ხახვი, შავი პილპილი, ცოტა დარიჩინი (სურვილისამებრ) და დანაყილი ნიორი. დავასხათ ცოტა ცივი წყალი და ხელით კარგად ავურიოთ  ერთიანი მასის მიღებამდე 7–10 წუთი. მომზადებულ ფარშსს დავუმატოთ ბროწეულის მარცვლები, კოწახური და ისევ ავურიოთ. ღორის ნაწლავები გამოვტენოთ მომზადებული ფარშით. წყალი ჩავასხათ ქვაბში, ავადუღოთ,  ჩავუშვათ კუპატი და გავაჩეროთ 1 წუთი. შემდეგ ავაცვათ გრძელ ჯოხზე და დავკიდოთ ბნელ ცივ ოთახში. კუპატი უკვე შესაწვავად მზად არის. ასეთი წესით მომზადებული კუპატი ინახება 2 კვირა.

(სურვილისამებრ ფარშში შეგვიძლია დავუმატოთ მწვანილები, მაგრამ მწვანილით შეზავებული კუპატი ინახება უფრო ცუდად).

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 2173 | დაამატა: natia | ტეგები: კუპატი იმერულად | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: