მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  მარტი 2012  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1366
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 2
სტუმარი: 2
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2012 » მარტი » 16 » კექსი ქიშმიშით და ნიგვზით
21:47
კექსი ქიშმიშით და ნიგვზით


კექსი ქიშმიშით და ნიგვზით

 

მასალა:

კვერცხი 3–4 ც.

შაქარი 1 ჭიქა

არაჟანი 0,5 ჭიქა

კარაქი 4 ს/კ. + ფორმაზე წასასმელად

პურის ფქვილი 2 ჭიქა

სოდა 0,5 ჩ/კ.

ქიშმიში 0,5 ჭიქა

ნიგოზი 100 გრ.

ვანილი გემოვნებით

შაქრის პუდრა კექსზე მოსაყრელად.

მომზადება:

ნიგოზი დავჭრათ წვრილად. ქიშმიშს დავასხათ თბილი წყალი და გავაჩეროთ 10 წუთი, შემდეგ ქიშმიში გავაშროთ. კვერცხს დავამტოთ შაქარი, ვანილი და კარაგად ავთქვიფოთ, შემდეგ დავამატოთ არაჟანი, დარბილებული კარაქი და კარგად ავურიოთ, დავამატოთ ფქვილი, სოდა, ქიშმიში, ნიგოზი და კვლავ ავურიოთ. მომზადებული ცომი ჩავსხათ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე და გამოვაცხოთ 200* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში, დაახლოებით 20–30 წუთის განმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.

კატეგორია: ტკბილეული | ნანახია: 5670 | დაამატა: natia | ტეგები: კექსი ქიშმიშით და ნიგოზით | რეიტინგი: 5.0/1
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: