იმერული ყველი - 25 აგვისტოში 2011 - samzareulo.ucoz.com
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
რეკლამა
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
რეკლამა
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1245
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 5
სტუმარი: 5
მომხმარებელი: 0
......
რეკლამა
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 25 » იმერული ყველი
21:42
იმერული ყველი


იმერული ყველი

 

მასალა:

ახალი რძე 1ლ.

პეფსინი (пепсина) (რძის ჩასაკვეთი, იყიდება ფხვნილის სახით) 50-70 მლ.

 

1 ლიტრი მარილწყალი, საჭიროების შემთხვევაში:

წყალი 1 ლიტრი

მარილი 1 ს/კ.

შაქარი 1 ს/კ.


მომზადება:

რძე გავაცხელოთ 37,5-38 °С–მდე, მარლაზე გავწუროთ ემალის ჭურჭელში, დავამატოთ პეფსინა, ხის კოვზით ავურიოთ, დავდგათ თბილ ადგილას, დროდადრო  ჭურჭელი ვატრიალოთ. 25–30 წუთის გასვლის შემდეგ, როდესაც რძე ჩაიკვეთება, ხელებით შევაგროვოთ ყველის მასა, ერთ ბურთად და ამოვიღოთ შრატიდან (სველიდან). ყველის მასა ჩავდოთ ფორმაში – მოსახერხებელია გამოვიყენოთ ცილინდრის დუშლაკი (ღრმა ძირიანი), დუშლაკი მოვათავსოთ ისე რომ სითხე გამოვიდეს, ხელით მოვასწოროთ ყველის ზედაპირი და მოვაყაროთ მარილი. 2–3 დღის შემდეგ, მომზადებული ყველი შეგვიძლია გამოვიყენოთ სულგუნის მოსამზადებლად, თუ გვინდა უფრო მაგარი ყველი, მოვამზადოთ „მწათხე", წყალს დავუმატოთ მარილი, შაქარი, ჩავასხათ ემალის ან შუშის ჭურჭელში, ჩავდოთ ყველი და დავაფაროთ თავზე, სასურველია დავდგათ თბილ ადგილას რათა ყველლში ჩამოყალიბდეს ნასვრეტები, 3–4 დღეში.

კატეგორია: რძის ნაწარმი | ნანახია: 3799 | დაამატა: natia | ტეგები: იმერული ყველი | რეიტინგი: 4.3/3
სულ კომენტარები: 5
5  
shenishvna: damarilebuli yvelit sulguni ar ketdeba!!!

4  
smile smile smile smile smile

3  
madloba gaixare

2  
ქართული ჯიშის ფურისგან მიღებული რძე 1 კგ. ყველის დასამზადებლად საჭიროა 9–10 ლიტრი, ხოლო ჰოლანდიური და ა.შ 11–12 ლიტრი.

1  
tu shegizliat mipasuxet ramdeni litri rzisagan gamodis erti kilo yveli???

სახელი *:
Email *:
კოდი *: