ძეხვი (სამარხვო) - 20 მარტში 2012 - samzareulo.ucoz.com
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
რეკლამა
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
რეკლამა
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  მარტი 2012  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1245
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 6
სტუმარი: 6
მომხმარებელი: 0
......
რეკლამა
...........
მთავარი » 2012 » მარტი » 20 » ძეხვი (სამარხვო)
18:03
ძეხვი (სამარხვო)


ძეხვი (სამარხვო)

 

მასალა:

მუხუდო ან  ბარდა 1 ჭიქა

წყალი 2 ჭიქა

ზეთი 50 მლ.

ჭარხლის წვენი 1,5 ჭიქა

ხმელი ქინძი 1 ჩ/კ.

ნიორი 1–2 კბილი

მარილი 1 ჩ/კ.

ცოტა მუსკატის კაკალი

მდოგვის მარცვლები 0,5 ჩ/კ.

ცოტა შავი პილპილი.

 

მომზადება:

მუხუდოს ან  ბარდას დავსხათ წყალი და გავაჩეროთ ერთი ღამით, შემდეგ წყალი გადავწუროთ, მუხუდოს დავსხათ 2 ჭიქა წყალი და ვხარშოთ ნელ ცეცხლზე დარბილებამდე (თუ საჭირო იქნება ხარშვის დროს დავამატოთ წყალი). დარბილების შემდეგ წყალი გადავსხათ, დავტოვოთ მხოლოდ 50მლ. დავამატოთ 50მლ. ზეთი და ვხარშოთ კიდევ 10–15 წუთი. 10–15 წუთის შემდეგ მომზადებული ბარდა სითხიანად დავაბლენდეროთ (ბარდას გაცივება არ სჭირდება), დავამატოთ მომზადებული სუნელები, ჭარხლის წვენი, და კვლავ დავაბლენდეროთ. მომზადებული მასა შევახვიოთ პარკში (ძალიან მჭიდროდ), მივცეთ ძეხვის ფორმა, შემდეგ პარკის ორივე ბოლო შევკრათ ძაფით და შევინახოთ მაცივარში (საყინულეში) რამოდენიმე საათით. (თუ გვსურს, რომ „ძეხვი" უფრო სქელი გამოვიდეს, მაშინ ნაკლები სითხე დავამატოთ).

 

სუნელების მომზადება:

მდოგვის მარცვლები შევწვათ მცირე რაოდენობის ზეთში ტაფზე თავდახურულ მდგომარეობაში, როდესაც მარცვლები „ხტუნვას" შეაჩერებენ გადმოვდგათ გაზქურიდან და ზეთი გადავასხათ. შემდეგ დავამატოთ დანაყილი ნიორი, მარილი, მუსკატის კაკალი, ხმელი ქინძი, პილპილი და კარგად ავურიოთ.

კატეგორია: სამარხვო კერძები | ნანახია: 1742 | დაამატა: natia | ტეგები: ძეხვი (სამარხვო) | რეიტინგი: 5.0/1
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: