ბაჟე - 5 თებერვალში 2012 - samzareulo.ucoz.com
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
რეკლამა
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
რეკლამა
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  თებერვალი 2012  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1246
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 2
სტუმარი: 2
მომხმარებელი: 0
......
რეკლამა
...........
მთავარი » 2012 » თებერვალი » 5 » ბაჟე
18:19
ბაჟე


ბაჟე

 

მასალა:

ნიგოზი 250გრ.

ადუღებული წყალი ან ბულიონი 500მლ.

ხმელი ქინძი 0,5 ჩ/კ.

უცხო სუნელი 0,5 ჩ/კ.

ყვითელი ყვავილი 0,3 ჩ/კ.

ნიორი 2 კბილი

ღვინის ძმარი ან ლიმონის წვენი 1 ს/კ.

ხახვი 1 თავი

ზეთი 1 ს/კ.

დაფქვილი წითელი წიწაკა და მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

ნიგოზი ორჯერ გავატაროთ ხორცსაკეპ მანაქანაში, დვამატოთ სუნელები, დანაყილი ნიორი, ძმარი, წიწაკა და კარგად ვზილოთ ხელით, ზეთის გამოსვლამდე, შემდეგ ნიგვზის ზეთი ჩავსხათ ცალკე ჭურჭელში, ხოლო ნიგოზს დავამატოთ დაახლოებით 20–30 გრ. ადუღებული წყალი, კარგად ავურიოთ (ასარევად შეგვიძლია გამოვიყენოთ ბლენდერი), მოვაყაროთ მარილი, შემდეგ ნელ–ნელა დავამატოთ ადუღებული წყალი ან ბულიონი სანამ მასა არ მიიღებს სქელი არაჟანის კონსისტენციას. ხახვი დავჭრათ წვრილად, შევწვათ ზეთში, შემდეგ მოვათავსოთ მარლაზე და გავწუროთ, გამოსული სითხე ჩავსხათ მომზადებულ ბაჟეში, კარაგად ავურიოთ, ჩავასხათ ფიალებში და მოვასხათ ნიგვზიდან გამოხდილი ზეთი.

კატეგორია: ქართული სამზარეულო | ნანახია: 4966 | დაამატა: natia | ტეგები: ბაჟე | რეიტინგი: 3.5/2
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: