ზარმაცუნა ეკლერი - 6 მარტში 2012 - samzareulo.ucoz.com
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
რეკლამა
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
რეკლამა
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  მარტი 2012  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1245
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 8
სტუმარი: 8
მომხმარებელი: 0
......
რეკლამა
...........
მთავარი » 2012 » მარტი » 6 » ზარმაცუნა ეკლერი
18:58
ზარმაცუნა ეკლერი


ზარმაცუნა ეკლერი

 

მასალა:

ცომი:

კარაქი 200 გრ.

შაქარი 150 გრ.

კვერცხი 1 ც.

პურის ფქვილი 170 გრ.

დარიჩინი 1 ჩ/კ.

ვანილი გემოვნებით.

 

კრემი:

კაკაო 2 ს/კ.

კარაქი 100 გრ.

შოკოლადი 100 გრ.

რძე 50 გრ.

შაქარი 200 გრ.

ვანილი გემოვნებით.

 

კონიაკი ეკლერზე მოსასხმელად.

 

მომზადება:

დარბილებული კარაქი ავთქვიფოთ შაქართან ერთად გათეთრებამდე. კვერცხი ავთქვიფოთ ვანილთან და დარიჩინთან ერთად, შემდეგ კარაქიან მასას დავამატოთ კვერცხიანი მასა, ფქვილი და მოვზილოთ ცომი, მომზადებული ცომი შევინახოთ მაცივარში (საყინულეში) 2 საათი, შემდეგ გამოვიღოთ მაცივრიდან დავჭრათ საშულაო ზომის ნაჭრებად, თითოეული ნაჭერი დავაწყოთ გამოსაცხობ ფორმაზე და გამოვაცხოთ 170–180* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში დაახლოებით 10–15 წუთის განმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ ორცხობილები ცოტა გავაცივოთ, წავუსვათ კრემი და შევაერთოთ, თავზე თითოეულ ეკლერს მოვაპკუროთ კონიაკი, მომზადების შემდეგ შევინახოთ მაცივარში 15 წუთი.

 

კრემის მომზადება:

ქვაბში მოვათავსოთ კარაქი, კაკაო, შოკოლადი, რძე, დავდგათ გაზქურაზე და ავადუღოთ, შემდეგ გადმოვდგათ გაზქურიდან, დავამატოთ შაქარი, ვანილი კარაგად ავურიოთ და შევინახოთ მაცივარში (საყინულეში) 2 საათი.

კატეგორია: ნამცხვრები | ნანახია: 1885 | დაამატა: natia | ტეგები: ზარმაცუნა ეკლერი | რეიტინგი: 4.4/5
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: