მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 25 » ცოცხალი
15:30
ცოცხალი


ცოცხალი

 

მასალა:

კალმახი (ცოცხალი)  1 კგ.

ფოთლები კაკლის ან შავი მოცხარის  10-12ც.

პურის ფქვილი  1,5 ჭიქა

წყალი  1/3 ჭიქა

მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

თევზი გამოვშიგნოთ, გავრეცხოთ და მოვაყაროთ მარილი. კაკლის ფოთლებს მივასწუხოთ ცოტა წყალი და შევახვიოთ თევზი ფოთლებში. ფქვილისგან და წყლისგან მოვზილოთ თხელი ცომი. ფოლგის ქაღალდის ცენტრში მოვათავსოთ მომზადებული ტევზი, წავუსვათ ცომი, კარგად შევაერთოთ ფოლგის კუთხეები და შუაში დავტოვოთ პატარა ხვრელი. ამასთან ერთად ყურადღება მივაქციოთ რომ ფოლგაზე არ წარმოიქმნას ჭრილები (ანუ არ გაიხეს სადმე). ფოლგაში შეხვეული თევზი მოვათავსოთ გამოსაცხობ ფორმაზე, დავასხათ წყალი, დაახლოვებით 1 სმ. სიმაღლეზე. ვეცადოთ რომ წყალი არ ჩავიდეს ფოლგის შიგნით. გამოვაცხოთ აირღუმელში 10–15 წუთი 200 °С. გრადუსზე. შემდეგ თევზი გამოვიღოთ, გავანთავისუფლოთ ყველაფრისგან და მალევე მივიტანოთ სუფრაზე.

კატეგორია: თევზის კერძები | ნანახია: 1334 | დაამატა: natia | ტეგები: ცოცხალი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: