ცხელი მეგრული კუჭმაჭი - 24 აგვისტოში 2011 - samzareulo.ucoz.com
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
რეკლამა
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
რეკლამა
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1259
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
რეკლამა
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 24 » ცხელი მეგრული კუჭმაჭი
19:49
ცხელი მეგრული კუჭმაჭი


ცხელი მეგრული კუჭმაჭი

 

მასალა:

3 გულღვიძლზე (გოჭის გულ-ღვიძლი, არა ბურვაკის)

1 კგ. ხახვი

4-5 კბილი ნიორი

1-2 კონა ქინძი

1-2 კონა ქონდარი

2-3 დაფნის ფოთოლი

2-3 ჭიქა კარგი წითელი ღვინო

3-4 მწიფე ბროწეულის მარცვალი

დანარჩენი  გემოვნებით.

მომზადება:

გაასუფთავეთ, ნაღველი მოაჭერით და გადააგდეთ, გარეცხეთ დაჭერით წვრილად, ჩაუშვით ქვებში, ცოტა მარილი მოაყარეთ (რომ ხარშვის პროცესში არ დაიშალოს) და შუშეთ თავისსავე წყალში (გარედან წყალი არც ერთ ეტაპზე არ დაამატოთ). წყლის ამოშრობა უნდა დაემთხვას ხორცის დარბილებას, ამიტომ შუშეთ ძალიან ნელ ცეცხლზე. თუ ამოშრა წყალი, დაუმატეთ წითელი ღვინო. რომ მოშუშდება, დაუმატეთ ძალიან ცოტა კარაქი, ჩაყარეთ დაჭრილი ხახვი, და ახლა უკვე ხრაკეთ, სანამ ხახვი იქნება მზად. მერე დაუმატეთ სურნელოვანი პილპილი, 4-5 კბილი წვრილად დაჭრილი ნიორი, დაფნის ფოთოლი, ქინძი, ქონდარი, წითელი და შავი წიწაკა, მარილი. წიწაკა იმდენი უნდა დააყაროთ, რომ გამოვიდეს ცხარე. მე არ უმატებ, თქვენ კი შეგიძლიათ ცოტა უცხო სუნელიც დაამატოთ. თითქმის რომ მზად იქნება კერძი, დაუმატეთ ბროწეულის მარცვლები,1-2 ჭიქა კარგი წითელი ღვინო და აცადეთ წამოდუღება. თუ კონსისტენცია თხელი გამოგივიდათ, ახადეთ ხუფი და ამოშრობა აცადეთ სანამ თქნენთვის სასურველ კონდიციამდე მიიყვანთ.

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 5392 | დაამატა: natia | ტეგები: ცხელი მეგრული კუჭმაჭი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: