მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 25 » თევზის გუფთა
16:10
თევზის გუფთა


თევზის გუფთა

 

მასალა:

თევზი 1კგ.

ორცხობილას ფქვილი

ხმელი წიწაკა

წითელი ბულგარული წიწაკა 2ც.

პომიდორი 2ც.

ნიორი 2 თავი

პომიდვრის სოუსი

სტაფილო 4ც.

კამა, ნიახური, ოხრახუში, ქინძი და მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

თევზი გავწმინდოთ, ამოვაცალოთ ძვლები და ასევე კანიც ავაცალოთ. გავატაროთ ხორცსაკეპ მანქანაში. შევკაზმოთ მარილით, ხმელი წიწაკით, დაკეპილი ოხრახუშით. მოვაყაროთ ცოტა ნიახური და ცოტა ნიორი. ამ მასისგან დავამზადოთ პატარა ბურთულები და ამოვავლოთ ორცხობილას ფხვნილში. ცალკე ქვაბში მოვშუშოთ დაკეპილი ხახვი, დავამატოთ წვრილად დაჭრილი წითელი ბულგარული წიწაკა, პომიდორი და სტაფილო. გავაგრძელოთ მოთუშვა. შემდეგ ვამატებთ პომიდვრის სოუსს ავურევთ კარგად და ამავე ქვაბში  ჩავალაგებთ თევზის ბურთულებს. დავამატებთ ადუღებულ წყალს იმდენს, რომ ეს გუფთები დაფაროს. წამოდუღების შემდეგ, დაბალ ცეცხლზე კიდევ ცოტა ხანს ვშუშავთ და სულ ბოლოს, უნდა შევკაზმოთ წიწაკით, მარილით, ნიორითა და ცოტა ხმელი ქინძით. მომზადების შემდეგ, ვაყრით დაკეპილ ოხრახუშს და ცოტა კამას.

მისაყოლებლად რეკომენდირებული ღვინო: ქინძმარაული.

კატეგორია: თევზის კერძები | ნანახია: 1680 | დაამატა: natia | ტეგები: თევზის გუფთა | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: