მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  იანვარი 2012  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1361
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2012 » იანვარი » 27 » თბილისური პეროგი
15:37
თბილისური პეროგი


თბილისური პეროგი

 

მასალა:

პურის ფქვილი 600გრ.

არაჟანი 400გრ.

მარგარინი 250გრ.

ცოტა მარილი

 

შიგთავსი:

კარაქი 100გრ.

ხახვი 1კგ.

კვერცხი 6ც.

პილპილი და მარილი გემოვნებით.

 

მომზადება:

ფქვილს დავამატოთ მარილი, მარგარინი, არაჟანი და მოვზილოთ ცომი. მომზადებული ცომი გავაჩეროთ 20 წუთი, შემდეგ გავყოთ ორ თანაბარ ნაწილად, ერთი ნაწილი გავაბრტყელოთ, მოვათავსოთ მასზე მომზადებული შიგთავსი, გადავაფაროთ ცომის მეორე ნაწილი (გაბრტყელებული), გვერდები გადავუკეცოთ, ზედაპირი რამოდენიმე ადგილზე დავსეროთ, წავუსვათ 2 ცალი ათქვეფილი კვერცხის გული, შემდეგ მომზადებული მასა გადავიტანოთ გამოსაცხობ ფორმაზე და გამოვაცხოთ აირღუმელში.

 

შიგთავსის მომზადება:

4 ცალი კვერცხი მოვხარშოთ და დავჭრათ წვრილად. ხახვი გავასუფთავოდ, დავჭრათ კუბიკებად, დავასხათ ადუღებული წყალი, გავაჩეროთ რამოდენიმე წუთი და შემდეგ წყალი გადავასხათ. ხახვს შევურიოთ კვერცხი, გამდნარი კარაქი, მოვაყაროთ მარილი, პილპილი დ კარგად ავურიოთ.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 2977 | დაამატა: natia | ტეგები: თბილისური პეროგი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: