თაფლის პეროგი (სამარხვო) - 30 მარტში 2012 - samzareulo.ucoz.com
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
რეკლამა
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
რეკლამა
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  მარტი 2012  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1245
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
რეკლამა
...........
მთავარი » 2012 » მარტი » 30 » თაფლის პეროგი (სამარხვო)
18:21
თაფლის პეროგი (სამარხვო)


თაფლის პეროგი (სამარხვო)

 

მასალა:

შაქარი 1 ჭიქა

წყალი 1 ჭიქა

თაფლი 2 ს/კ.

სოდა 1 ჩ/კ.

გამაფხვიერებელი 0,5 ჩ/კ.

ყავა ან კაკაო 2 ს/კ.

ქიშმიში 0,5 ჭიქა

ნიგოზი 0,5 ჭიქა

მცენარეული ზეთი 0,5 ჭიქა

ხილის ჯემი 0,5 ჭიქა

პურის ფქვილი თვალზომით.

მომზადება:

შაქარს დავამატოთ წყალი, ზეთი, დავდგათ გაზქურაზე და ცოტათი გავაცხელოთ, შემდეგ დავამატოთ თაფლი, ავურიოთ, როდესაც შაქარი და თაფლი გადნება გადმოვდგათ გაზქურიდან, გავაცივოთ, დავამატოთ სოდა, კაკაო, დაჭრილი ნიგოზი, ქიშმიში, გამაფხვიერებელი, ფქვილი და კარგად ავურიოთ (ცომს უნდა ჰქონდეს სქელი არაჟნის კონსისტენცია).მომზადებული ცომი ჩავასხათ პერგამენტჩაფარებულ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე და გამოვაცხოთ 200* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში დაახლოებით 30–35 წუთის განმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ გავჭრათ შუაზე და წავუსვათ ჯემი.

კატეგორია: სამარხვო კერძები | ნანახია: 2743 | დაამატა: natia | ტეგები: თაფლის პეროგი (სამარხვო) | რეიტინგი: 1.3/3
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: