მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  მარტი 2012  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2012 » მარტი » 27 » თაფლის ნამცხვარი (სამახრვო)
16:35
თაფლის ნამცხვარი (სამახრვო)


თაფლის ნამცხვარი (სამახრვო)

 

მასალა:

ცომი:

გაზიანი წყალი 1 ჭიქა

შაქარი 3/4 ჭიქა

თაფლი 3 ს/კ.

ზეთი 4 ს/კ.

პურის ფქვილი 2 ჭიქა

შვრიის ფქვილი 1 ჭიქა (შეგვიძლია გამოვიყენოთ ჩვეულებრივი ფქვილიც)

გამაფხვიერბელი 30 გრ.

ვანილი 20 გრ.

გატარებული ნიგოზი 3 ს/კ.

 

სიროფი:

გაზიანი წყალი 0,5 ჭიქა

შაქარი 4 ს/კ.

 

შიგთავსი:

შავი ქლიავის ჩირი 150 გრ.

გარგრის ჩირი 150 გრ.

 

გასაფორმებლად:

გატარებული ნიგოზი 150–200 გრ.

 

მომზადება:

გაზიანი წყალი გავაცხელოთ, დავამტოთ შაქარი, ავადუღოთ, შემდეგ გადმოვდგათ და გავაცივოთ, დავამატოთ თაფლი, ზეთი, გამაფხვიერებელი, ვანილი, გატარებული ნიგოზი, ნელ–ნელა ჩავყაროთ გაცრილი ფქვილი და კარგად ავურიოთ (ცომს უნდა ჰქონდეს არაჟნის კონსისტენცია). მომზადებული ცომი სუფრის კოვზით ერთმანეთისგან დაცილებით დავასხათ პერგამენტადფარებულ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე და გამოვაცხოთ 200* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში 10 წუთის განმავლობაში (ცხობის პერიოდში ნამცხვრებს ერთხელ წავუსვათ ზეთი).  გამოცხობის შემდეგ ავიღოთ ერთი ნამცხვრის რგოლი ქვედა მხრიდან წავუსვათ სიროფი, ცენტრში მოვათავსოთ ერთი ცალი გარგრის ჩირი, შემდეგ  ავიღოთ მეორე ნამცხვარი, ქვედა მხრიდან წავუსვათ სიროფი, დავაფაროთ ჩირიან ნამცხვარს, თავზე წავუსვათ სიროფი და მოვაყაროთ დაჭრილი ნიგოზი.  (დანარჩენი ნამცხბვრებიც ასევე მოვამზადოთ და ზოგში გარგრის ჩირი მოვათავსოთ, ხოლო ზოგში ქლიავის ჩირი).

 

სიროფის მომზადება:

გაზიანი წყალს დავამატოთ შაქარი, დავდგათ გაზქურაზე და სიროფი ვხარშოთ შესქელებამდე (სიროფი ძალიან სქელიც არ უნდა იყოს).

კატეგორია: სამარხვო კერძები | ნანახია: 4035 | დაამატა: natia | ტეგები: თაფლის ნამცხვარი (სამახრვო) | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: