თაფლიანი ნამცხვარი (სამარხვო) - 23 მარტში 2012 - samzareulo.ucoz.com
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
რეკლამა
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
რეკლამა
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  მარტი 2012  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1245
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 3
სტუმარი: 3
მომხმარებელი: 0
......
რეკლამა
...........
მთავარი » 2012 » მარტი » 23 » თაფლიანი ნამცხვარი (სამარხვო)
18:28
თაფლიანი ნამცხვარი (სამარხვო)


თაფლიანი ნამცხვარი (სამარხვო)

 

მასალა:

პურის ფქვილი 1,5–2 ჭიქა

შაქარი 0,5 ჭიქა

მცენარეული ზეთი 0,5 ჭიქა

თაფლი 3 ს/კ.

თბილი წყალი 1 ჭიქა

გამაფხვიერებელი 2 ჩ/კ.

ქიშმიში 0,5 ჭიქა

წვრილად დაჭრილი ნიგოზი 0,5–1 ჭიქა

ვანილი 1 პაჩკა

ცოტა მარილი.

მომზადება:

ქიშმიშს დავასხათ ადუღებული წყალი, შემდეგ წყალი გადავასხათ, ქიშმიში გავაშროთ, დავამატოთ დაჭრილი ნიგოზი, ცოტა ფქვილი და კარგად ავურიოთ. შაქარი დავყაროთ ტაფაზე, დავდგათ გაზქურაზე ნელ ცეცხლზე  სანამ კარამელის კონსისტენციას არ მივიღებთ, შემდეგ ნელ–ნელა დავასხათ თბილი წყალი და ვადუღოთ სანამ შაქარი მთლიანად არ გადნება. შემდეგ გადმოვასხათ ჯამზე და ცოტათი გავაცივოთ. ცალკე ჯამში ერთმანეთს შევურიოთ ზეთი, თაფლი, ვანილი, მარილი, დავამატოთ შაქარიანი წყალი (თბილი), კარგად ავურიოთ, შემდეგ დავამატოთ გაცრილი ფქვილი, გამაფხვიერებელი და ავურიოთ (ცომს უნდა ჰქონდეს სქელი არაჟნის კონსისტენცია), მომზადებულ ცომში ჩავყაროთ ქიშმიშიან–ნიგვზიანი მასა, კვლავ ავურიოთ და ჩავასხათ პერგამენტჩაფარებულ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაში. გამოვაცხოთ 180* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში დაახლოებით 40–45 წუთის განმავლობაში.

კატეგორია: სამარხვო კერძები | ნანახია: 2804 | დაამატა: natia | ტეგები: თაფლიანი ნამცხვარი (სამარხვო) | რეიტინგი: 5.0/1
სულ კომენტარები: 1
1  
გავაკეთე ამ რეცეპტით დღეს ნამცხვარი, მაგრამ რატომღაც 180 გრადუსზე დაახლოებით 20წუთში გამოცხვა და არც ისეთი ფუმფულაა, როგორც ფოტოზე :))
ხომ ვერ მეტყვით რატომ?