ტორტი „უკრაინოჩკა“ - 31 დეკემბერში 2012 - samzareulo.ucoz.com
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
რეკლამა
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
რეკლამა
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  დეკემბერი 2012  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1245
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 5
სტუმარი: 5
მომხმარებელი: 0
......
რეკლამა
...........
მთავარი » 2012 » დეკემბერი » 31 » ტორტი „უკრაინოჩკა“
15:49
ტორტი „უკრაინოჩკა“


ტორტი „უკრაინოჩკა"

 

მასალა:

კვერცხი 5ც.

შაქარი 1ჭიქა

პურის ფქვილი 1,5 ჭიქა

სოდა 1ჩ/კ.

ძმარი 1ს/კ.

ზეთი 4ჩ/კ.

თაფლი 2ს/კ.

ვანილი 5გრ.

 

კრემი:

კარაქი 250გრ.

მოხარშული სგუშონი 1 ქილა.

 

მინანქარი (გლაზური):

კარაქი 50გრ.

კაკაო 3ს/კ.

შაქარი 0,5 ჭიქა

რძე 1 ს/კ.

ვანილი გემოვნებით.

 

მომზადება:

კვერცხის ცილა და გული განვაცალკევოთ ერთმანეთისგან. ცილა ავთქვიფოთ მიქსერით გათეთრებამდე (კვერცხის ცილა უნდა გადაიქცეს თეთრ ქაფად), შემდეგ ისე რომ მიქსერი არ გავაჩეროთ ნელ–ნელა ჩავყაროთ შაქარი და ავთქვიფოთ, შემდეგ სათითაოდ ჩავყაროთ კვერცხის გულები და კვლავ ვთქვიფოთ მიქსერით, ბოლოს დავამატოთ ვანილი, სოდა ძმრით ათქვეფილი, თაფლი, ზეთი, ფქვილი და ვურიოთ ხის კოვზით ერთიანი მასის მიღებამდე. მომზადებული მასა ჩავასხათ გაცხელებულ, პერგამენტჩაფარებულ და ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაში და გამოვაცხოთ აირღუმელში. (ზემოთ აღნიშნული მასალით გამოვაცხოთ მეორე ბისკვიტიც). გამომცხვარ ბისკვიტს წავუსვათ მომზადებლი კრემი, დავაფაროთ მეორე ბისკვიტი, კვლავ წავუსვათ კრემი და მოვასხათ მინანქარი.

 

კრემის მომზადება:

კარაქი ავთქვიფოთ გათეთრებამდე, შემდეგ დავამატოთ სგუშონი და კვლავ ავთქვიფოთ ერთიანი მასის მიღებამდე.

 

მინანქარის (გლაზურის) მომზადება:

კარაქს დავამატოთ შაქარი, რძე, კაკაო, ვანილი და კარაგად ავურიოთ, შემდეგ დავდგათ გაზქურაზე და როდესაც მასა წამოდუღდება გადამოვდგათ გაზქურიდან. მომზადების შემდეგ ცოტა შევაგრილოთ და მოვასხათ ტორტს.

კატეგორია: ტორტები | ნანახია: 6011 | დაამატა: natia | ტეგები: ტორტი „უკრაინოშკა“ | რეიტინგი: 3.2/10
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: