ტკბილი ფლავი - 10 სექტემბერში 2011 - samzareulo.ucoz.com
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
რეკლამა
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
რეკლამა
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  სექტემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1246
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
რეკლამა
...........
მთავარი » 2011 » სექტემბერი » 10 » ტკბილი ფლავი
21:36
ტკბილი ფლავი


ტკბილი ფლავი

 

მასალა:

გრძელი ბრინჯი 2 ჭიქა

კომში 2ც.

გარგარის ჩირი 1 ჭიქა

ქიშმიში 1 ჭიქა

კარაქი 200გრ.

შაქარი 1 ჭიქა

დარიჩინი ცოტა (1/5 ჩ/კ.).

მომზადება:

ბრინჯი მოვხარშოთ ისე რომ ძალიან არ გადაიხარშოს. გადმოვიღოთ დუშლაკზე, გადავავლოთ ცივი წყალი და გავაჩეროთ დუშლაკზე რათა მოშორდეს ზედმეტი წყალი. გარგარის ჩირი გავრეცხოთ, გავაშროთ (გასაშრობად დავაწყოთ სალფეთქზე), თუ ჩირი დიდია შეგვიძლია გავჭრათ შუაზე. ქიშმიში გავრეცხოთ, დავასხათ ცხელი წყალი, წყალი გადავწუროთ, ხოლო ქიშმიში ასევე გავაშროთ სალფეთქზე. კომში გავრეცხოთ, გავასუფთავოთ (კურკები გამოვაცალოთ) და დავჭრათ დაახლოებით გარგრის ჩირის ზომის ნაჭრებად. ქვაბში გავადნოთ კარაქი, ფრთხილად ჩავაწყოთ გარგარის ჩირი, ქიშმიში, კომში და ვწვათ 5 წუთის განმავლობაში, განუწყვეტლივ ვურიოთ ხის ჯოხით, 5 წუთის შემდეგ დავამატოთ შაქარი და ვწვათ კიდევ 10 წუთი, სანამ გარგარი და ქიშმიში არ გაიბერება, როდესაც ხილი გახდება ოქროსფერ–ყავისფერი, დავამატოთ დარიჩინი, ავურიოთ და ჩავყაროთ მოხარშული ბრინჯი, გაზქურა გამოვრთოთ და ფრთხილად ამოვურიოთ ფლავს. სუფრაზე გავიტანოთ ცხლად. (ზემოთ აღნიშნულ ხილთან ერთად, ფლავში შეგვიძლია დავამატოთ შავი ქლიავის ჩირი, ახალი ვაშლი და სხვა ხილი).

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 2703 | დაამატა: natia | ტეგები: ტკბილი ფლავი | რეიტინგი: 3.0/2
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: