მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  სექტემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » სექტემბერი » 17 » ტორტი „ზანგი ქაფში“
15:17
ტორტი „ზანგი ქაფში“


ტორტი „ზანგი ქაფში"

 

მასალა:

კვერცხი 2ც.

შაქარი 2 ჭიქა

არაჟანი 700გრ.

მურაბა 1 ჭიქა (სასურველია მუქი იყოს, თუ დიდი ხილის მურაბაა მაშინ გავცხრილოთ)

პურის ფქვილი 2 ჭიქა

კაკაო 3–4 ს/კ.

სოდა 1 ს/კ.

ნიგოზი 1 ჭიქა

ჩაი ან ნებისმიერი ტკბილი წვენი დასანამად 1 დიდი ჭიქა

გატარებული ნიგოზი, გახეხილი შოკოლადი და ქიშმიში მოსართავად.

 

ბისკვიტის მომზადება:

დიდ ჯამში ავთქვიფოთ კვრცხი, 1 ჭიქა შაქარი, მურაბა და გატარებული ნიგოზი, შემდეგ დავამატოთ სოდა, კაკაო, შემდეგ დავამატოთ 200გრ. არაჟანი და ფქვილი, განუწყვეტლივ ვურიოთ ერთიანი მასის მიღებამდე. მომზადებული მასა ჩავასხათ გამოსაცხობ ფორმაში (გამოსაცხობ ფორმაში სანამ  ჩავასხამთ ბისკვიტის ცომს, ჩავაფაროთ პერგამენტის ქაღალდი, წავუსვათ კარაქი და გავაცეხლოთ) და შევდგათ 220* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში აღნიშნულ ტემპერატურაზე ვაცხოთ 15 წუთი, შემდეგ დავუწიოთ ტემპერატურას 200*–მდე, ვაცხოთ კიდევ 20 წუთი. შემდეგ გამოვიღოთ გაზქურიდან, მოვაცილოთ პერგამენტის ქაღალდი, გავაცივოთ და გავჭრათ შუაზე და დავნამოთ ან ჩაის ფერით ან რამე ნებისმიერი ტკბილი წვენით (უნდა დავნამოთ ტორტის ორივე ნაწილი).

 

კრემის მომზადება:

დარჩენილი 1 ჭიქა შაქარი მიქსერის საშუალებით გადავაქციოთ შაქრის პუდრათ. 500გრ. არაჟანი ავთქვიფოთ შაქრის პუდრასთან ერთად ერთიანი მასის მიღებამდე. მომზადებული კრემი წავუსვათ გაჭრილ ბისკვტს, დავაფაროთ მერე ნაწილი და თავზეც და გვერდებზეც წავუსვათ კრემი. თავზე მოვაყაროთ გატარებული ნიგოზი, გახეხილი შოკოლადი და ქიშმიში.

კატეგორია: ტორტები | ნანახია: 1480 | დაამატა: natia | ტეგები: ტორტი „ზანგი ქაფში“ | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: