მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ნოემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ნოემბერი » 16 » ტორტი „ჭყაპა“
18:08
ტორტი „ჭყაპა“


ტორტი „ჭყაპა"

 

მასალა:

პურის ფქვილი 2 ჭიქა

არაჟანი 400გრ.

შაქარი 1,5 ჭიქა

კვერცხი 1ც.

კაკაო 2 ს/კ.

სოდა 1 ჩ/კ.

ძმარი 1 ს/კ.

 

კრემი:

მოხარშული სგუშონი 1 ქილა

კარაქი 200გრ.

ნიგოზი (მოხალული) 100გრ.

 

მომზადება:

კვერცხს დავამატოთ არაჟანი, კაკაო, სოდა ძმრით ათქვეფილი, შაქარი, პურის ფქვილი და კარგად ავურიოთ. მომზადებული ცომი გავყოთ ორ ნაწილად, თითოეული ნაწილი ჩავასხათ პერგამენტჩაფარებულ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაში და გამოვაცხოთ აირღუმელში.

 

კრემის მომზადება:

კარაქი ავთქვიფოთ, დავამატოთ სგუშონი და კვლავ ვთქვიფოთ ერთიანი მასის მიღებამდე.


ტორტის აწყობა:

გამომცხვარი ფირფიტები, გავჭრათ შუაზე, გამოდის ოთხი ფენა, პირველ ფენას წავუსვათ მომზადებული კრემი, დავაფაროთ მეორე ფენა, წავუსვათ კრემი, მოვაყაროთ დაჭრილი ნიგოზი, დავაფაროთ მესამე ფენა, წავუსვათ კრემი, დავაფაროთ მეოთხე ფენა, წავუსვათ კრემი და მოვაყაროთ ნიგოზი. მომზადებული ტორტი შევდგათ მაცივარში 6–7 საათით.

კატეგორია: ტორტები | ნანახია: 1767 | დაამატა: natia | ტეგები: ტორტი „ჭყაპა“ | რეიტინგი: 4.0/1
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: